Çengelköy Mah. Engin Cd. No:29, 34680 Üsküdar/İSTANBUL

Türkçe

TED Üsküdar Koleji olarak Türkçe derslerindeki temel amaçlarımız şunlardır:

  • Öğrencilerimizin ana dilini bilinçli, doğru ve etkili kullanmasını sağlamak,
  • Öğrencilerimize görüp izlediklerini, dinlediklerini, okuduklarını tam ve doğru anlama ve anlatma gücü kazandırmak,
  • Öğrencilerimizin okuma, anlama, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek,
  • Dil bilgisi kurallarını doğru kullanan, zengin bir kelime dağarcığına sahip bireyler yetiştirmek,
  • Öğrencilerimizde okumayı kültür haline getirebilmek,
  • Türk ve dünya edebiyatından yazar, şair ve eserleri tanıyarak çok yönlü, entelektüel düzeyi yüksek bireyler olarak yetişmelerinde öğrencilerimize rehberlik etmek.

Bu anlamda TED Üsküdar Koleji Türkçe derslerinde öğrencilerimizin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmeleri, dil ve edebiyat alanındaki yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergilemeleri amacıyla şiir dinletileri, öykü ve şiir yarışmaları, yaratıcı yazma çalışmaları, yazar buluşmaları düzenlenmektedir. Okuma kültürünü edinme adına okul kütüphanemiz aktif olarak kullanılmaktadır.

Matematik

TED Üsküdar Koleji olarak matematik derslerindeki temel amaçlarımız şunlardır:

  • Öğrencilerimizin matematiğe karşı olumlu tutum sergilemesini sağlamak,
  • Analitik düşünme, problem çözme ve akıl yürütme becerilerini geliştirerek iyi birer matematik okuryazarı olmalarını sağlamak,
  • Matematiği günlük yaşamla ilişkilendirerek anlamlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak,
  • Yenilikçi ve disiplinler arası öğretim programlarıyla ulusal ve uluslararası sınavlara yönelik güçlü bir hazırlık süreci oluşturmak,
  • Bireysel öğrenme hızına ve farklı zekâ türlerine uygun öğretim yöntemleri kullanmak,
  • Teknoloji destekli eğitim araçları ile dersi daha verimli ve ilgi çekici hale getirmek,
  • Gerçek hayattaki problemlere matematiksel modellerle çözüm geliştirmeyi öğretmek.

Bu amaçlar doğrultusunda, okulumuzda matematik derslerinde bireysel öğrenmenin yanı sıra öğrencilerimizin birlikte projeler ve oyunlar üretebildiği, oyunlaştırma, grup çalışması gibi yöntemlerle ve çağa uygun teknolojik uygulamalarla desteklenmiş öğrenme ortamları sunulur. Disiplinler arası yaklaşımla eğitim içerikli geziler düzenlenir. Akıl oyunları çalışmalarıyla matematiğin eğlenceli yüzü keşfedilir. Her seviyede takip edilen ulusal ve uluslararası yarışmalarda bireysel ya da takım çalışmaları yürütülür. Pi Günü etkinlikleri okulumuzda Matematik Bölümünün matematiğin eğlenceli yüzünü öğrencilerimize tanıttığı bir şenlik olarak yürütülür.

Matematiği sevdirmek ve öğrencilerimizin hayatlarının bir parçası haline getirmek en önemli misyonumuzdur.

Fen Bilimleri

TED Üsküdar Koleji olarak fen bilimleri derslerindeki temel amaçlarımız şunlardır:

  • Öğrencilerimize sorgulayan, araştıran ve bilimsel yöntemleri kullanan bir bakış açısı kazandırmak,
  • Doğa, teknoloji ve evrenle ilgili merak uyandırarak öğrenmeye olan ilgiyi artırmak,
  • Deney ve gözlemlerle desteklenmiş etkili bir öğrenme ortamı sunmak,
  • Laboratuvar çalışmaları, proje tabanlı öğrenme ve bilimsel araştırmalarla kalıcı öğrenmeyi sağlamak,
  • Bilimsel bilgiye ulaşabilen, analiz etme ve değerlendirme becerilerini kazanmış, günlük hayatta karşılaşılan bilimsel olayları yorumlayabilen, çevre bilinci yüksek bireyler yetiştirmek.

Bu amaçlar doğrultusunda, farklılaştırılmış eğitim içeriklerine, ders tasarımlarına, dijital platformların etkin kullanımına, yaparak ve yaşayarak kalıcı öğrenmeyi sağlamak için her seviyede etkin laboratuvar çalışmalarına eğitim içeriğinde etkin bir biçimde yer verilir. Ders içi eğitim öğretim sürecinin yanı sıra ders dışı öğrenme ortamlarını değerlendirmesi amacıyla eğitim içerikli geziler düzenlenir. Farklı konu ve konuklarla düzenlenen seminerlerle, öğrencilerin alanlarında uzman konuklarla bir araya gelmesi, bilim, teknoloji, toplum ve çevre arasındaki etkileşimi fark etmeleri sağlanmaya çalışılır. Öğrencilerimizin merkezî sınavlarda başarı göstermeleri yönünde destekleyici çalışmalar gerçekleştirilir. Fen Bilimleri Bölümünün liderliğinde yürütülen EcoTED Kulübü’nün yaptığı çalışmalarda mavi kapak toplama, atık pil toplama, en temiz sınıf gibi çevre projelerine yer verilir. Fen Bilimleri Bölümünün yürüttüğü çalışmalardan biri olan Unesco SEMEP Projesi ile öğrencilerimizin çevresel farkındalıklarını artırmak ve doğa koruma konularında yeni bakış açıları kazanmaları hedeflenmektedir.

Sosyal Bilgiler/İnkılap Tarihi

TED Üsküdar Koleji olarak sosyal bilgiler/inkılap tarihi derslerindeki temel amaçlarımız şunlardır:

  • Haklarını bilen, görev ve sorumluluklarını yerine getiren,
  • Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı,
  • Türk tarihini ve Türk kültürünü bilen,
  • İnsan haklarına saygılı,
  • Demokrasiye ve evrensel değerlere önem veren,
  • Çağdaş, laik, geçmişten ders alan ve geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştirmek.

Bu amaçlar doğrultusunda, derslerimizde güncellik, disiplinler arası, yansıtıcı sorgulama, geçmiş-bugün-gelecek bağlantısı, zaman-süreklilik-değişim, esneklik gibi temel ilkelere dayalı çalışmalar yürütülmektedir.

Sosyal bilgiler dersi kazanımlarını öğrencilerimizin soyut olmaktan çıkarıp somut bir hale getirilmesi amacıyla müze gezileri, sergiler, söyleşiler gibi okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenlenir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

TED Üsküdar Koleji olarak din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin amacı, evrensel, insani, ahlaki değerlerin dinlerin insani ve ahlaki değerleriyle örtüştüğü bilincine aklın ve bilimin ışığında ulaşan nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Beden Eğitimi ve Spor

TED Üsküdar Koleji olarak beden eğitimi ve spor derslerindeki temel amaçlarımız şunlardır:

  • Temel ve birleştirilmiş hareket becerileri ile sağlık için spor bilincini kazandırmak,
  • Takım sporlarına ve bireysel sporlara ait hareket becerileri ile teorik kazanımları aktarmak,
  • Mustafa Kemal Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi kavratmak,
  • Milli bayram ve resmî törenlerde performans sergilenmesine katkı sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda, ders müfredatında yer alan “Hareket, Zindelik ve Kişisel Sosyal Gelişim” öğrenme alanlarına ait kavramlardan faydalanılır.

1. ve 2. Dönem başında öğrencilerimize uyguladığımız Fiziksel Uygunluk Testleri ile mevcut durumlarının belirlenmesi ve gelişimleri için antrenman önerileri verilir. Tüm sınıf düzeylerinde temel hareket becerileri merkeze alınarak hem sportif branşlarla ilgili özelleştirilmiş hareket becerilerinin kazandırılması hem de zinde olmak için ihtiyaç duyulan fiziksel aktivitelerin yerine getirilmesi hedeflenir.

Eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz spor insanlarıyla söyleşi ve buluşmalar, sosyal sorumluluk projelerine destek ve farkındalık etkinlikleri ve sınıflar arası turnuvalar aracılığıyla öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanır.

Yüzme Ders Programı

Sanat ve Spor Akademisi Çalışmaları

Okul Takımları ve Turnuvalar

  • Öğrencilerimiz hazır bulunuşluklarına ve ihtiyaçlarına göre bireysel olarak katılabilecekleri turnuvalara yönlendirilir.
  • Okul satranç, yüzme, basketbol, voleybol ve futbol takımlarımız ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği resmî turnuvalara ek olarak özel turnuvalara da katılım sağlanır.

Görsel Sanatlar

Okulumuzda verilen görsel sanatlar eğitiminde bilgilerin özümsenmesi ve sanat eserlerinin daha anlamlı değerlendirilmesi, sanat çalışması oluşturmada ve sanatı takdir etmede kişisel değer ve fikirlerin iletimi; sanat eserinin meydana gelmesinde yaratıcı sürecin araştırılması, analizi ve keşfi, sanat elemanları ve tasarım ilkeleri doğrultusunda geleneksel ve çağdaş sanat materyallerinin kullanılarak tasarım yapılması, görsel sanat dilinin geliştirilmesi, görsel sanat çalışması oluşturulurken farklı tekniklerin bir arada kullanılması üzerine odaklanılmıştır.

Öğrencilerimizin doğayı gözlemleme duyarlılığı kazanmasını, yeteneklerini fark ederek kendine güven duygusunu geliştirmesini, kendini ifade ederken görsel biçimlendirme yollarını kullanmasını, geçmişten günümüze miras kalan ulusal ve evrensel sanat eserlerini ve sanatçıları tanımasını, anlamasını ve bunlardan haz almasını, bu yolla geçmişine sahip çıkma ve geleceğini yapılandırma bilinci kazanmasını, algı birikimini, hayal gücünü geliştirmesini, bu birikimlerini sanatsal anlatımlara dönüştürebilmesini, yeni durumlar karşısında özgün çözümler üretme becerisi kazanmalarını sağlamak amacıyla öğretim programları uygulanmaktadır.

Müzik

Eğitim ve öğretimi sanat ve sosyal alanlardaki etkinliklerle güçlendirmeyi kendisine ilke edinen okulumuzda, öğrencilerimize verdiğimiz müzik eğitimiyle onların

  • Bilinçli bir müzik dinleyicisi olmalarını,
  • Ulusal ve evrensel müzik türlerini eleştirel düşünme becerisini de kazanarak öğrenmelerini,
  • İlgi ve yeteneklerini keşfetmelerini,
  • İstekli öğrencilerin müziğin ilgili alanlarına yönelmelerini sağlamayı hedefleriz.

Müzik derslerinde Müzikte Branşlaştırma Programı (MBP) uygulanmaktadır. Bu program sayesinde öğrencilerimizin okuldan mezun olduklarında en az bir enstrümanı çalabilmeleri ve ilgi duydukları branşlarda yeteneklerini keşfetmelerini hedeflemekteyiz. Müzikte Branşlaştırma Programı (MBP), haftada bir ders saati olarak keman, gitar, piyano ve perküsyon olmak üzere dört branşta devam edecek şekilde planlanmıştır.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Derslerimizde, öğrencilerimizin hayallerini teknoloji ve bilimin ışığında gerçeğe dönüştürmeleri için çalışılmaktadır. Öğrencilerimizin edindikleri bilgi ve becerilerle, inovasyonu ve üretimi hayatın gerekliliği olarak görmeleri, dünyada gelişen teknolojiyi yakından takip eden bireyler olarak yetişmeleri hedeflenir.

Kodlama, robotik, maker, yapay zeka, dijital oyun tasarımı, mobil uygulama geliştirme, 3B tasarım, sanal gerçeklik, dijital vatandaşlık ve daha fazlasını içeren eğitimlerimiz ile öğrencilerimizin hızla değişen ve gelişen teknoloji dünyasında etkin bir rol üstlenerek eleştirel, yaratıcı, analitik ve algoritmik düşünme becerilerini kazanmaları sağlanır.

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi kapsamında, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası proje tabanlı yarışma, sergi, atölye çalışmaları ve turnuva etkinliklerine yenilikçi ve özgün projeler geliştirerek aktif katılımları teşvik edilir.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.